Un fost primar al unui oraș din Slovacia este prima persoană condamnată în urma unei investigații a Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi. A recunoscut că a falsificat documente ca să obțină o finanțare europeană.

un-fost-primar-al-unui-oras-din-slovacia-este-prima-persoana-condamnata-in-urma-unei-investigatii-a-parchetului-european,-condus-de-laura-codruta-kovesi-a-recunoscut-ca-a-falsificat-documente-ca-sa-obtina-o-finantare-europeana.

Parchetul European (EPPO) anunță că fostul primar al unui municipiu din estul Slovaciei a pledat vinovat și a recunoscut că a încercat să obțină ilegal fonduri europene, fiind condamnat astfel la trei ani de închisoare cu suspendare. În acest sens, oficialul a falsificat o serie de documente în momentul în care a depus dosarul de finanțare la Fondul Social European pentru co-finanțarea unor servicii locale.

Dacă ar fi obținut acea finanțare, ar fi cauzat un prejudiciu de 93 de mii de euro. Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorii au decis că oficialul nu mai poate ocupa nicio funcție publică timp de cinci ani. 

Articole similare