Serbia. Două persoane au murit și 16 au fost rănite într-o explozie produsă într-un depozit al fabricii de motoare pentru rachete EDePro, de lângă Belgrad.

serbia-doua-persoane-au-murit-si-16-au-fost-ranite-intr-o-explozie-produsa-intr-un-depozit-al-fabricii-de-motoare-pentru-rachete-edepro,-de-langa-belgrad.

Potrivit ministrului sârb de Interne, explozia a avut loc în zona de depozitare a fabricii de motoare cu turboreacție pentru rachete, EDePro, la Bubanj Potok, situat la 13 kilometri de capitala Belgrad.

Potrivit Reuters, în camera de depozitare a uzinei se aflau 500 de rachete și peste 30 de kilograme de explozibil. În urma deflagrației, mai multe mașini parcate în curtea uzieni au luat foc.

Șeful departamentului de pompieri a precizat că echipele de salvare cercetează zona pentru alte eventuale victime. Potrivit Euronews, în jur de 40 de persoane s-ar fi aflat în fabrică la momentul exploziei. 

Este al doilea incident de acest fel la fabrica EDePro. Uzina a mai explodat și în 2008; atunci, un angajat a murit, iar alți doi au fost răniți.  

Surse alternative: Reuters, Euronews

Articole similare