OMS se așteaptă la încă 700 de mii de decese Covid în Europa, în următoarele trei luni, în creștere cu 200 de mii față de previziunile anterioare. Avertizează că 49 din cele 53 de țări europene vor avea secțiile ATI sub presiune.

oms-se-asteapta-la-inca-700-de-mii-de-decese-covid-in-europa,-in-urmatoarele-trei-luni,-in-crestere-cu-200-de-mii-fata-de-previziunile-anterioare-avertizeaza-ca-49-din-cele-53-de-tari-europene-vor-avea-sectiile-ati-sub-presiune.

Numărul deceselor Covid în Europa ar putea depăși 2,2 milioane până în martie, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Numărul zilnic de decese a crescut la aproape 4.200, dublu față de sfârșitul lunii septembrie. Decesele raportate de Covid au depășit deja 1,5 milioane pentru cele 53 de țări din regiune, iar OMS spune că acum coronavirusul este cauza numărul unu de deces în Europa și Asia Centrală.

OMS avertizează că se așteaptă să existe “stres ridicat sau extrem pe spitale din 25 de țări și stres ridicat sau extrem în unitățile de terapie intensivă (ATI) în 49 din 53 de țări, până în martie 2022”.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că trebuie accelerată vaccinarea cu primele două doze și cu doza booster acolo unde este oferită. Insistă însă pe faptul că vaccinurile singure nu vor elimina pandemia fără purtarea măștii, spălatul pe mâini, ventilarea spațiilor interioare, păstrarea distanței fizice și alte măsuri de igienă care trebuie să devină parte din rutina zilnică a oamenilor.

OMS mai spune că alături de rata redusă de vaccinare, un rol în determinarea ratei ridicate de infectare în acest val epidemic l-a jucat și “modul în care unele guverne le-au indicat oamenilor că pandemia nu mai reprezintă o amenințare de urgență” și au relaxat restricțiile.

Sursa: OMS

Articole similare