PSD a votat ca PNL să dețină primii funcția de premier (Nicolae Ciucă) în cadrul rotației din coaliție. Purtătorul de cuvânt al PSD: Noi primim astfel nouă ministere, inclusiv de Finanțe, și Secretariatul General.

psd-a-votat-ca-pnl-sa-detina-primii-functia-de-premier-(nicolae-ciuca)-in-cadrul-rotatiei-din-coalitie-purtatorul-de-cuvant-al-psd:-noi-primim-astfel-noua-ministere,-inclusiv-de-finante,-si-secretariatul-general.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că social-democrații îl vor susține pe Nicolae Ciucă pentru a fi primul premier în cadrul alianței PSD – PNL – UDMR.

“În cadrul PSD am analizat stadiul programului de guvernare, care este gata, și s-a votat structura propusă pentru un nou guvern. Pachetul social este cel mai important pentru PSD. Cuprinde acele măsuri legate de creșterea pensiilor, a alocațiilor, a salariului minim. Structura cuprinde 9 ministere PSD și Secretariatul General al Guvernului”, a declarat acesta.

Lista ministerelor este următoarea, potrivit lui Radu Oprea:

PSD: Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și familie și Secretariatul General al Guvernului.

UDMR: Dezvoltarea, Mediul, Sportul.

PNL: Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitilizare, Turism.

Klaus Iohannis are astăzi consultări cu partidele politice, de la ora 12, pentru desemnarea unui nou prim-ministru. 

Articole similare