Germania. Într-un apel la imunizare, ministrul Sănătății atrage atenția că, până la finalul iernii, “toți vor fi ori vaccinați, ori trecuți prin boală, ori decedați de Covid”.

germania-intr-un-apel-la-imunizare,-ministrul-sanatatii-atrage-atentia-ca,-pana-la-finalul-iernii,-“toti-vor-fi-ori-vaccinati,-ori-trecuti-prin-boala,-ori-decedati-de-covid”.

Jens Spahn, ministrul Sănătății, a făcut declarația în contextul creșterii numărului de cazuri zilnice, intenția sa fiind aceea de a atrage atenția că, în continuare, urmează câteva luni de infectare masivă a populației. Spahn a cerut germanilor încă nehotărâți să se imunizeze cu prima doză, iar cetățenilor vaccinați cu schemă completă să facă doza a treia: “Predicția mea este cinică, dar adevărată. Cu această variantă Delta mai contagioasă, situația este foarte, foarte posibilă”.

Sphan a mai declarat că se așteaptă ca până la finalul săptămânii, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze serurile Covid pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost identificate peste 30 de mii de cazuri noi de Covid. Țara a depășit 5,38 de milioane de cazuri și se îndreaptă către o sută de mii de decese.

Gernot Marx, liderul Asociației pentru terapie intensivă, a anunțat că mai multe spitale din diferite regiuni sunt sub presiune, nu mai au locuri la ATI și au amânat o serie de operații, pentru a putea trata pacienții Covid. Totodată, unii pacienți au fost transferați în secții ATI din alte orașe, în condițiile în care numărul de paturi se tot împuținează.

Marx a arătat că în Bavaria, de exemplu, 30% din pacienții internați la ATI sunt cazuri Covid, față de numai 10% în Renania de Nord – Westfalia.

Sursă: DW

Articole similare