Germania. Toate târgurile de Crăciun din Bavaria au fost anulate, din cauza numărului în creștere de cazuri zilnice de Covid. Guvernul local pune în carantină toate districtele cu incidența săptămânală de peste 10 la mia de locuitori și introduce restricții în celelalte.

germania-toate-targurile-de-craciun-din-bavaria-au-fost-anulate,-din-cauza-numarului-in-crestere-de-cazuri-zilnice-de-covid-guvernul-local-pune-in-carantina-toate-districtele-cu-incidenta-saptamanala-de-peste-10-la-mia-de-locuitori-si-introduce-restrictii-in-celelalte.

Măsura carantinării se aplică tuturor districtelor care au înregistrat o rată de infectare săptămânală de peste o mie de cazuri la suta de mii de locuitori (10 la mie). În acest moment, opt districte din Bavaria sunt pe punctul de a intra în carantină.

Potrivit premierului bavarez, Markus Soder, în districtele carantinate nu vor mai putea funcționa restaurantele, cluburile și barurile. De asemenea, sălile de evenimente culturale și sportive se vor închide, dar școlile și grădinițele vor rămâne deschise. 

Premierul a declarat, totodată, că în restul districtelor restricțiile vor viza în cea mai mare parte persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai avea acces nici în frizerii, universități sau centre de educație pentru adulți. Soder pune problema obligativității vaccinării pentru toate persoanele, începând de anul viitor, așa cum a anunțat deja Austria vecină. 

Noile măsuri sunt așteptate să intre în vigoare începând de săptămâna viitoare și vor funcționa până pe 15 decembrie.

Sursa: Deutsche Welle, Euronews

Sursa Foto: Bkaiser / Dreamstime

Articole similare