ONU a explicat cum va folosi 6,6 miliarde de dolari pentru a combate foametea în 43 de țări. A răspuns provocării lansate de Elon Musk, care a spus că-și va dona 2% din avere, dacă Organizația vine cu un plan de acțiune.

onu-a-explicat-cum-va-folosi-6,6-miliarde-de-dolari-pentru-a-combate-foametea-in-43-de-tari-a-raspuns-provocarii-lansate-de-elon-musk,-care-a-spus-ca-si-va-dona-2%-din-avere,-daca-organizatia-vine-cu-un-plan-de-actiune.

Criza foametei este urgentă, fără precedent, și poate fi evitată. Elon Musk, ai cerut un plan clar și deschis. Suntem gata să purtăm o discuție pe această temă cu tine și cu oricine altcineva care se gândește serios la salvarea de vieți omenești”, a declarat David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial (WPF) al ONU. Conform strategiei, de pe urma sumei de bani ar beneficia 42 de milioane de oameni, din 43 de țări.

Suma totală convenită de Organizația Națiunilor Unite se va împărți astfel, pe domenii:

  • 3,5 miliarde de dolari pentru procurarea, livrarea și depozitarea alimentelor, inclusiv pentru plata șoferilor și a serviciilor de protecție, în zonele afectate de conflicte;
  • 2 miliarde de dolari, cash sau bonuri de masă, pentru ca persoanele să poată cumpăra din magazine: “Acest tip de ajutor financiar le permite nevoiașilor să cumpere alimentele de care au nevoie și să sprijine în același timp economia locală”;
  • 700 milioane de dolari pentru acoperirea costurilor specifice fiecărei țări în parte în ceea ce privește proiectarea, extinderea și gestionarea implementării programelor pentru milioanele de tone de alimente și transferul ajutoarelor financiare și voucherelor;
  • 400 milioane de dolari pentru gestionarea operațiunilor, în materie de aprovizionare, livrare, calitatea bunurilor, evaluarea impactului programelor.

În urmă cu două săptămâni, Elon Musk a răspuns unui tweet prin care fost lansată ideea că, cu 2% din averea lui Musk, foametea la nivel global ar fi eradicată. Fondatorul Tesla și SpaceX a scris atunci că va dona șase miliarde de dolari, dacă ONU va întocmi un plan concret în care să arate cum va folosi banii.

Surse alternative: Business Insider, Programul Alimentar Mondial 

Sursa foto: Todsaporn Bunmuen / Dreamstime

Articole similare