India. Școlile din New Delhi, capitala indiană, vor fi închise timp de o săptămână iar șantierele vor fi închise timp de patru zile, pe fondul unei crize severe de poluare a aerului. Autoritățile iau în calcul o carantinare totală a capitalei timp de două zile, atât pentru a proteja cetățenii cât și pentru a limita emisiile datorate mijloacelor de transport.

india-scolile-din-new-delhi,-capitala-indiana,-vor-fi-inchise-timp-de-o-saptamana-iar-santierele-vor-fi-inchise-timp-de-patru-zile,-pe-fondul-unei-crize-severe-de-poluare-a-aerului-autoritatile-iau-in-calcul-o-carantinare-totala-a-capitalei-timp-de-doua-zile,-atat-pentru-a-proteja-cetatenii-cat-si-pentru-a-limita-emisiile-datorate-mijloacelor-de-transport.

Situația poluării din New Delhi a ajuns critică, Indexul Calității Aerului depășind valori de peste 600 în unele zone (300 este deja considerat primejdios). Pentru comparație, Indexul Calității Aerului în București în această sâmbătă este 120, o valoare mare, aerul fiind considerat nesănătos chiar și la această valoare. Dar în capitala indiană deja expunerea la aer poate afecta chiar și persoanele sănătoase, fiind foarte periculosă pentru persoanele cu boli respiratorii.

Înrăutățirea situației vine pe fondul arderilor controlate de vegetație din zonele din jurul capitalei, precum și din cauza centralelor pe cărbune din jurul orașului, a transportului urban, a fabricilor, șantierelor, arderilor de gunoi și a unor valuri de praf.

Decizia de a închide școlile a fost luată atât pentru a proteja copiii de poluarea de afară, dar și pentru a micșora într-o anumită măsură traficul auto. Copiii vor continua studiile online. De asemenea, angajații birourilor guvernamentale vor lucra de acasă, iar firmele private au fost sfătuite să ia aceleași măsuri.

Tot astăzi, Curtea Supremă Indiană a cerut guvernului regional să ia în considerare o carantină a întregii regiuni timp de două zile, precum și contactarea regiunilor învecinate pentru a opri arderile de vegetație.

Sursa: Reuters

Articole similare