Președintele Iohannis a decorat-o pe fosta gimnastă Nadia Comăneci cu “Steaua României” în grad de Mare Ofițer, pentru ”recunoașterea carierei excepționale și promovarea sportului în rândul tinerilor”.

presedintele-iohannis-a-decorat-o-pe-fosta-gimnasta-nadia-comaneci-cu-“steaua-romaniei”-in-grad-de-mare-ofiter,-pentru-”recunoasterea-carierei-exceptionale-si-promovarea-sportului-in-randul-tinerilor”.

Fosta gimnastă a primit Ordinul Național “Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, “în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii”, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. De-a lungul carierei, a câștigat şase medalii olimpice de aur. Supranumită “Zeița de la Montreal”, este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii. De asemenea, este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Comăneci este prima atletă din lume care a primit nota 10 într-o competiție olimpică de gimnastică, la Montreal (Canada) în 1976. Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român. A fost creată de regele Carol I în 1877.

Sursă foto: Facebook.

Articole similare