Germania reintroduce testarea gratuită anti-Covid, de sâmbătă, în încercarea de a încetini creșterea numărului de cazuri din ultimele zile. Decizia, la doar o lună după ce se renunțase la această măsură.

germania-reintroduce-testarea-gratuita-anti-covid,-de-sambata,-in-incercarea-de-a-incetini-cresterea-numarului-de-cazuri-din-ultimele-zile-decizia,-la-doar-o-luna-dupa-ce-se-renuntase-la-aceasta-masura.

Testarea gratuită anti-Covid a fost introdusă în Germania în martie, însă în urmă cu o lună, autoritățile au decis să stopeze programul. Acum, acestea au revenit asupra deciziei, din cauza faptului că Germania se confruntă cu înmulțirea infectărilor. Vineri, țara a înregistrat a cincea zi la rând cu record de cazuri noi.

Conform institutului Robert Koch, săptămâna trecută 263,7 persoane dintr-o sută de mii s-au infectat cu coronavirus. Confruntat cu creșterea numărului de cazuri, ministrul german al Sănătății a declarat că susține introducerea unor măsuri mai severe. De exemplu, o astfel de măsură ar fi ca persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală să prezinte un test negativ pentru a putea participa la evenimente publice, la fel ca cele nevaccinate: ”Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a stopa acest moment”, a afirmat Spahn

În același timp, șeful institutului Robert Koch a declarat că el a fost, în general, împotriva organizării de evenimente de amploare, mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă, și a avertizat că situația din prezent este una gravă: ”Cel puțin 90% dintre oamenii din Germania trebuie să aibă imunitate împotriva Covid. Altfel nu putem controla virusul”, a spus Wieler la o conferință de presă de la Berlin.

Conform unui sondaj de opinie, introducerea de noi măsuri restrictive pentru a combate un eventual nou val pandemic este susținută de jumătate dintre germani, de două ori mai mulți decât în urmă cu două săptămâni. Atunci, doar 32% dintre respondenți erau mulțumiți cu actualele măsuri antiepidemice.

Sursă: Reuters

Articole similare