Instagram testează o nouă funcție, opțională, denumită “Take a break”, prin care utilizatorii sunt notificați în momentul în care petrec prea mult timp pe aplicație. Încearcă astfel să combată dependența pe care rețeaua o provoacă mai ales adolescenților.

instagram-testeaza-o-noua-functie,-optionala,-denumita-“take-a-break”,-prin-care-utilizatorii-sunt-notificati-in-momentul-in-care-petrec-prea-mult-timp-pe-aplicatie-incearca-astfel-sa-combata-dependenta-pe-care-reteaua-o-provoaca-mai-ales-adolescentilor.

Directorul platformei, Adam Mosseri, a explicat că funcția “îi încurajează pe cei care au activat-o să ia o pauză de la Instagram, după ce au petrecut o anumită perioadă de timp în aplicație, stabilită chiar de utilizator – 10, 20, sau 30 de minute”.

Mosseri a precizat că noua implementare face parte dintr-un “efort mai amplu al platformei de a încerca să le ofere oamenilor mai mult control asupra experienței lor pe Instagram”. 

Testarea unei astfel de funcții vine pe fondul unor examinări intense ale platformei Instagram și a companiei-mamă, Meta (Facebook), după ce avertizorul de integritate Frances Haugen a prezentat dovezi, în comisiile din Congres, că studiile interne ale companiei au confirmat că aplicația poate avea un efect negativ asupra sănătății mintale a tinerilor. 

Unul dintre purtătorii de cuvânt al companiei a declarat că utilizatorii vor trebui să activeze manual noua funcție, dar, potrivit unui e-mail pentru The Verge, platforma va notifica automat adolescenții pentru a le recomanda să activeze funcția.

Sursa: The Verge

Articole similare