Sondaj BestJobs. 27% dintre cei care caută de lucru în România consideră imorală impunerea vaccinării și spun că, dacă ar fi în perioada de probă și li s-ar impune o astfel de condiție, ar renunța la jobul respectiv. Doar 1% spun că ar renunța la un job nou dacă majoritatea celor din colectiv ar fi împotriva vaccinării anti-Covid.

sondaj-bestjobs-27%-dintre-cei-care-cauta-de-lucru-in-romania-considera-imorala-impunerea-vaccinarii-si-spun-ca,-daca-ar-fi-in-perioada-de-proba-si-li-s-ar-impune-o-astfel-de-conditie,-ar-renunta-la-jobul-respectiv-doar-1%-spun-ca-ar-renunta-la-un-job-nou-daca-majoritatea-celor-din-colectiv-ar-fi-impotriva-vaccinarii-anti-covid.

Platforma de recrutare a testat, într-un sondaj mai larg realizat cu D&D Research, atitudinea celor care caută de lucru față de diferite situații în care ar fi puși de un potențial angajator.

Astfel, 73% dintre candidați spun că ar renunța la noul job în perioada de probă fără să anunțe angajatorul, dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute. Dintre aceștia, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău.

La polul opus, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării.

“Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu”, se mai arată în comunicatul BestJobs. Totuși, proiectul aflat acum în dezbaterea Parlamentului nu se referă la toți angajații, nici chiar la toți cei care lucrează cu publicul, ci doar la o parte a celor care lucrează publicul, aflați în special în instituțiile publice.

În același timp, un alt motiv pentru care angajații ar renunța la un job nou fără să mai privească în urmă ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie.

Articole similare

presedintele-klaus-iohannis:-“am-decis-sa-convoc-maine-o-sedinta-pentru-instituirea-unor-masuri-clare,-restrictive,-singurele-care-mai-pot-diminua-in-acest-moment-raspandirea-infectarilor-este-o-drama-nationala-de-proportii-teribile-nu-avem-alta-optiune-decat-sa-o-depasim-sunt-necesare-masuri-urgente-care-sa-stopeze-transmiterea-comunitara-si-este-nevoie-de-ele-acum!-fie-ca-vorbim-de-certificatul-verde-adoptat-in-regim-de-urgenta-de-catre-parlament-sau-de-masuri-restrictive.-nu-trebuie-sa-mai-amanam-punerea-lor-in-aplicare!”

Președintele Klaus Iohannis: “Am decis să convoc mâine o ședință pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o dramă națională de proporții teribile. Nu avem altă opțiune decât să o depășim. Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmiterea comunitară și este nevoie de ele acum! Fie că vorbim de Certificatul Verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de măsuri restrictive. Nu trebuie să mai amânăm punerea lor în aplicare!”