Virgin Galactic, compania spațială a miliardarului Richard Branson, a vândut din luna august aproximativ 100 de bilete pentru călătorii turistice în spațiu. Acestea se adaugă celor 600 de bilete vândute între 2005 – 2014.

virgin-galactic,-compania-spatiala-a-miliardarului-richard-branson,-a-vandut-din-luna-august-aproximativ-100-de-bilete-pentru-calatorii-turistice-in-spatiu-acestea-se-adauga-celor-600-de-bilete-vandute-intre-2005-–-2014.

Fiecare bilet vândut după august 2021 a costat 450 de mii de dolari, iar primele zboruri sunt programate să aibă loc la sfârșitul anului viitor. Cei care au luat bilete începând cu 2005 plăteau între 200 – 250 de mii de dolari pentru călătorie, cu aproximativ 200 de mii mai puțin decât se plătește în prezent.

Vânzarea biletelor a fost redeschisă în luna august 2021, după ce pe 11 iulie, omul de afaceri britanic Richard Branson a devenit primul miliardar care a călătorit în spațiu la bordul unei nave spațiale a propriei companii private.

Vindem biletele mult mai repede decât ne-am așteptat. Noua strategie de stabilire a prețurilor pe care am anunțat-o trimestrul trecut a fost bine primită. Intrăm acum în perioada de îmbunătățire a navelor noastre, cu un plan clar de creștere a durabilității, fiabilității și a previzibilității vehiculelor noastre spațiale. Ne pregătim astfel de misiunile noastre comerciale de anul viitor”, a declarat Michael Colglazier, directorul executiv al Virgin Galactic.

Luna trecută, compania a anunțat că a fost nevoită să amâne un zbor în spațiu (Unity 23) cu o navă la bordul căreia ar fi trebuit să se afle membri ai Forțelor Aeriene italiane, după ce testele de laborator au arătat că unele materiale folosite în construcția navei puneau în pericol echipajul. 

Prețul unui zbor cu compania rivală Blue Origin nu a fost încă anunțat, dar experții se așteaptă să coste mult mai mult decât cele organizate de Virgin Galactic.

Sursa: The Verge.

Articole similare