SUA. Opt persoane au murit și sute au fost rănite la un festival muzical din Houston, după ce mulțimea a început să-i împingă pe cei din față spre scena concertului și oamenii s-au panicat.

sua-opt-persoane-au-murit-si-sute-au-fost-ranite-la-un-festival-muzical-din-houston,-dupa-ce-multimea-a-inceput-sa-i-impinga-pe-cei-din-fata-spre-scena-concertului-si-oamenii-s-au-panicat.

Tragedia a avut loc la a treia ediție a evenimentului anual Astroworld, un festival de muzică sold out la care au participat peste 50 de mii de persoane. 11 persoane au fost transportate la spital în stop cardio-respirator, iar opt dintre acestea au decedat. Alte 300 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, pentru tăieturi și vânătăi.

Mulțimea a început să se comprime spre partea din față a scenei, iar oamenii au început să intre în panică”, a declarat șeful pompierilor din Houston. Organizatorii au oprit concertul abia când a fost evident că multe persoane au fost rănite, însă numărul victimelor a copleșit rapid facilitățile medicale de la fața locului, a adăugat șeful pompierilor.

Cu câteva ore înainte, sute de oamenii au luat cu asalt perimetrul locului unde a avut loc concertul, dărâmând detectoarele de metale și o zonă de control de securitate pentru a intra la concert, ceea ce a creat o situație haotică pentru personalul de securitate și personalul evenimentului. Șeful pompierilor spune însă că cele două evenimente nu au legătură.

 

Surse: BBC News, CNN, ABC13.

Foto: Twitter/USRapDiscovery

Articole similare