România a transferat astăzi patru pacienți Covid în spitale din Danemarca și Cehia. În prezent, 38 de pacienți români sunt internați în străinătate, cei mai mulți în Germania și Ungaria.

romania-a-transferat-astazi-patru-pacienti-covid-in-spitale-din-danemarca-si-cehia-in-prezent,-38-de-pacienti-romani-sunt-internati-in-strainatate,-cei-mai-multi-in-germania-si-ungaria.

Patru pacienți bolnavi de Covid au fost transportați în această dimineață către două spitale din Danemarca și Cehia, pentru a fi tratați în unitățile de specialitate din orașele Aarhus, respectiv Praga, potrivit DSU și MAPN.

În contextul situației generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri pozitive SARS-CoV-2 și a crizei sanitare pe care o traversează România în valul 4 al pandemiei de COVID-19, Danemarca și Cehia sprijină statul român, prin punerea la dispoziție a patru locuri în unitățile lor spitalicești, în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților români aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus, Regatul Danemarcei.

Totodată, o altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat astăzi de pe aeroportul din Târgu Mureș, cu alți doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Praga, Cehia.

Pe timpul celor două zboruri, pacienții au fost permanent monitorizați și asistați de echipe medicale din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Mureș. Multumim Cehiei🇨🇿 și Danemarcei🇩🇰 pentru sprijinul acordat!

Vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunțase că mai mulți pacienţi infectați cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi la sfârșitul acestei săptămâni în Danemarca și Cehia, aceștia venind din zona Mureș-Cluj și din București. În prezent, 38 de pacienţi români sunt internaţi în spitale din patru ţări, cei mai mulţi în Germania şi Ungaria.

Articole similare