Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, consideră că ”nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%”. Susține că o singură persoană beneficiază de această decizie, ministrul Câmpeanu.

razvan-chereches,-expert-in-sanatate-publica,-considera-ca-”nu-exista-niciun-fundament-stiintific-pentru-deschiderea-scolilor-daca-vaccinarea-profesorilor-este-peste-60%”-sustine-ca-o-singura-persoana-beneficiaza-de-aceasta-decizie,-ministrul-campeanu.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cherecheș spune că prin această decizie ”ministrul încearcă să acopere faptul că TOATĂ vara a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, măști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice”.

Totodată, expertul în sănătate publică consideră că nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%  deoarece ”ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi”, iar ”procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediu urban pentru tulpina Delta este de 86%”.

Postarea integrală:

Nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%:

  • Ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi.
  • Procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediu urban pentru tulpina Delta este de 86%.

Ministrul Câmpeanu a ținut cont de câteva elemente în decizia sa:

  • Media vaccinării cadrelor didactice în România este deja peste 60%.
  • Cea mai mare parte a părinților își dorește școală față în față.
  • Cazurile noi și decesele nu se vor vedea direct în școală, ci în familiile copiilor care vor transporta virusul acasă și atunci, cine beneficiază de această decizie?

O singură persoană din România – ministrul Câmpeanu. Ministrul încearcă să acopere faptul că TOATĂ vara a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, maști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice o decizie responsabilă acum, ținînd cont de situația epidemiei, ar fi ca școlile să deschidă față în față dacă:

  • Atât personalul din școală cât și copiii au procent de vaccinare peste 86%
  • Școala poate să asigure toate condițiile de mai jos:

a. Tot personalul și copiii sunt testați săptămânal
b. Clasele sunt ventilate (schimb de aer minim de 3 ori pe oră sau ventilație pasivă – geamuri deschise)
c. Măști purtate corect permanent
d. Distanțare de minim 2 metri în timpul activității dacă nu se poate niciuna din condițiile de mai sus, atunci școala trebuie să fie online (nici acest aspect nu a fost pregătit de ministrul Câmpeanu)

Articole similare