Grecia. Biserica Ortodoxă recomandă desfășurarea slujbelor numai cu persoane vaccinate anti-Covid sau care prezintă un test negativ. Deși este doar o recomandare, este considerat un pas important în ceea ce privește implicarea bisericii în campania de vaccinare.Grecia. Biserica Ortodoxă recomandă desfășurarea slujbelor numai cu persoane vaccinate anti-Covid sau care prezintă un test negativ. Deși este doar o recomandare, este considerat un pas important în ceea ce privește implicarea bisericii în campania de vaccinare.

grecia-biserica-ortodoxa-recomanda-desfasurarea-slujbelor-numai-cu-persoane-vaccinate-anti-covid-sau-care-prezinta-un-test-negativ-desi-este-doar-o-recomandare,-este-considerat-un-pas-important-in-ceea-ce-priveste-implicarea-bisericii-in-campania-de-vaccinaregrecia-biserica-ortodoxa-recomanda-desfasurarea-slujbelor-numai-cu-persoane-vaccinate-anti-covid-sau-care-prezinta-un-test-negativ-desi-este-doar-o-recomandare,-este-considerat-un-pas-important-in-ceea-ce-priveste-implicarea-bisericii-in-campania-de-vaccinare.

În circulara transmisă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia tuturor parohiilor, nu se precizează că măsura este obligatorie, însă opinia publică consideră că demersul era necesar pentru stimularea campaniei de vaccinare. Poziția oficială a Bisericii este să-i îndemne pe credincioși să asculte expertiza medicală, însă liderii acesteia nu au luat măsuri de sancționare a preoților care îndeamnă la încălcarea măsurilor sanitare.

Separat, episcopul Insulei Lesbos a semnat un ordin de suspendare, fără plata salariilor, a clericilor nevaccinați. Hotărârea se va aplica de săptămâna viitoare. 

Anul trecut, slujbele religioase au fost suspendate pentru mai multe luni din cauza răspândirii coronavirusului. În acest an, guvernul nu a adoptat restricții în privința activităților bisericilor, deși a implementat certificatul verde drept condiție de acces în alte locuri publice, cum ar fi restaurantele, băncile sau cinematografele.

Grecia a raportat joi 6.808 noi cazuri de coronavirus, cele mai multe de la începutul pandemiei, cu numai 108 cazuri mai multe decât marți. Secțiile ATI sunt acum ocupate la 87% din capacitate, față de 70% în urmă cu trei săptămâni.

Potrivit Centrului European pentru Combaterea Bolilor, 70% din populația adultă a țării a fost imunizată anti-Covid cu schemă completă. De la începutul pandemiei, s-au produs peste 16 mii de decese și s-au înregistrat peste 767 de mii de cazuri, la o populație de 11 milioane de locuitori.

Sursa: Euronews

Sursa foto: Nataliya Nazarova / Dreamstime

Articole similare