Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii.”

presedintele-klaus-iohannis-anunta-ca-vacanta-scolara-nu-se-prelungeste,-dar-scolile-se-vor-deschide-si-“in-functie-de-gradul-de-vaccinare-al-personalului-scolii.”

Președintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine. 

Update: La scurt timp după declarația președintelui, ministrul Educației, citat de Edupedu, a anunțat că “se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică, iar decizia finală se va anunța mâine, la ora 10”.

Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis:

“La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.” 

Inspectoratele școlare au început deja să publice listele cu rata de vaccinare a personalului fiecărei școli în parte. Exemplu, lista ratei de vaccinare pentru școlile din București, aici

Articole similare