Președintele Klaus Iohannis anunță că nu va mai convoca partidele la consultări pentru formarea unui nou guvern până când din negocierile acestora nu va rezulta “o majoritate asumată”.

presedintele-klaus-iohannis-anunta-ca-nu-va-mai-convoca-partidele-la-consultari-pentru-formarea-unui-nou-guvern-pana-cand-din-negocierile-acestora-nu-va-rezulta-“o-majoritate-asumata”.

Președintele Iohannis a susținut o declarație de presă, în contextul în care care PNL poartă negocieri cu USR, dar şi cu PSD, în vederea formării unei majorități parlamentare care să susțină viitorul guvern.

Principalele declarații:

  • Din păcate, ultima propunere nu a întrunit număr suficient de posibile voturi în Parlament și astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Acest lucru este foarte bun. 
  • Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și în consecință, nu pot accepta în continuare astfel de abordări.
  • În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile partidelor se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un premier. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.

Anterior, Marcel Ciolacu a subliniat că PSD va avea o propunere de premier la consultările cu președintele de la Cotroceni. În același timp, și PNL a transmis că nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD. Ieri, la finalul întâlnirii PNL – USR, Florin Cîțu spunea: “Am agreat pe principii să refacem coaliția și sunt șanse mari în acest sens. Unul dintre aceste principii este ca premierul să fie de la PNL, dar nu am discutat despre nume.”

Articole similare