Întâlnire între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, pentru o eventuală majoritate PSD-PNL. Ciolacu: “Suntem pe un drum corect, iar dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul pentru formarea unei noi majorități.” Cîțu: “Eu cred că am găsit multe lucruri care pot să ne unească. Avem o criză în sănătate, în energie și avem nevoie de un guvern stabil. Dacă reușim să facem acest lucru cu cei de la PSD, este ok.”

intalnire-intre-florin-citu-si-marcel-ciolacu,-pentru-o-eventuala-majoritate-psd-pnl-ciolacu:-“suntem-pe-un-drum-corect,-iar-daca-vom-fi-cinstiti-si-patrioti,-acesta-este-drumul-pentru-formarea-unei-noi-majoritati”-citu:-“eu-cred-ca-am-gasit-multe-lucruri-care-pot-sa-ne-uneasca-avem-o-criza-in-sanatate,-in-energie-si-avem-nevoie-de-un-guvern-stabil-daca-reusim-sa-facem-acest-lucru-cu-cei-de-la-psd,-este-ok.”

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au avut o ședință în Parlament, în cadrul căreia au purtat negocieri în vederea formării unei majorități pentru un nou guvern.

“A fost o discuție bună, o primă discuție bună, în care s-au discutat în special proiecte, obiective, și am încercat să găsim soluții la criza politică. Discuțiile despre funcții au fost interesante. Au fost câteva variante, s-a discutat despre varianta unui premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii, dar este o variantă pusă pe masă și este interesantă”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu. 

“Eu cred că am găsit multe lucruri care pot să ne unească. Avem o criză în sănătate, în energie și avem nevoie de un guvern stabil. Dacă reușim să facem acest lucru cu cei de la PSD, este ok”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Întrebat despre faptul că a declarat anterior că “PSD este un partid toxic”, Florin Cîțu a argumentat că “am ajuns în această situație pentru că foștii colegi au plecat din coaliție și au semnat o moțiune cu AUR.”

Și Marcel Ciolacu a susținut o declarație de presă după întâlnirea cu PNL: “Printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. Suntem pe un drum corect, iar dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul pentru formarea unei noi majorități”, a spus președintele PSD.

Întrebat și dacă sunt șanse ca PSD să-l voteze pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, Marcel Ciolacu a răspuns că din punctul său de vedere, o asemenea variantă nu este luată în calcul.

Ieri, după întâlnirea PNL – USR, Florin Cîțu spunea să cele două partide s-au înțeles “pe principii” să refacă coaliția, alături de UDMR.

Foto: Inquam/George Calin

Articole similare