Florin Cîțu, la finalul întâlnirii PNL – USR: “Am agreat pe principii să refacem coaliția și sunt șanse mari în acest sens. Unul dintre aceste principii este ca premierul să fie de la PNL, dar nu am discutat despre nume.”

florin-citu,-la-finalul-intalnirii-pnl-–-usr:-“am-agreat-pe-principii-sa-refacem-coalitia-si-sunt-sanse-mari-in-acest-sens-unul-dintre-aceste-principii-este-ca-premierul-sa-fie-de-la-pnl,-dar-nu-am-discutat-despre-nume.”

Florin Cîțu, președintele PNL, a susținut o declarație de presă la finalul unei runde de negocieri cu USR. Principalele declarații:

  • A fost o terapie de grup. Am discutat despre principii, apoi despre programul de guvernare.
  • Am agreat pe principii să refacem coaliția, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliției mult mai în detaliu. Premierul este de la PNL, dar nu s-a discutat despre nume de persoane.
  • Sunt șanse mari pentru refacerea coaliției cu USR, eu sunt optimist. Nu s-a cerut nimic, nimeni n-a cerut nimic, repet doar despre principii. Premierul este de la PNL, apoi am vorbit ca acordul coaliției să fie mult mai în detaliu, ca să nu mai repetăm aceleași probleme.
  • Este dreptul UDMR să propună premier, face parte din coaliție. Dacă vom fi de acord cu refacerea coaliției, bineînțeles că vom vorbi și cu UDMR. Ei au venit cu variantă de propunere de premier, este normal ca cineva să facă asta.

În această dimineață, atât Marcel Ciolacu, președintele PSD, cât și Kelemen Hunor, liderul UDMR, au anunțat că vor merge la consultările cu președintele Iohannis fiecare cu o propunere de premier.

Articole similare