București. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că va concedia 25% din agenții Poliției Locale, în urma reformării instituției.

bucuresti-primarul-sectorului-6,-ciprian-ciucu,-anunta-ca-va-concedia-25%-din-agentii-politiei-locale,-in-urma-reformarii-institutiei.

Decizia edilului vine “în urma unui val uriaș de plângeri” din partea cetățenilor, față de activitatea polițiștilor locali. Ciprian Ciucu a anunțat pe Facebook că aproximativ o sută de polițiști locali din 400 vor fi concediați. Cei rămași vor avea și atribuții noi, iar “eficiența serviciului va crește fundamental“.

Primarul precizează că polițiștii locali au dat “un text grilă cu doar 5 întrebări și redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislația pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deși normal ar fi să fie știută). Atât de simplu! (…). De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română… Funcționarii publici, conform legii, trebuie să dețină cunoștințe de bază matematice și de limbă”.

Ciprian Ciucu a menționat și că intenționează creșterea capacității de intervenție și instalarea a trei mii de camere video de supraveghere în sector.

Articole similare