Nigeria. O clădire în construcție, de 21 de etaje, s-a prăbușit în Lagos. Serviciile de urgență anunță că numeroși muncitori au fost prinși sub dărâmături. UPDATE: Cel puțin trei persoane au decedat.

nigeria-o-cladire-in-constructie,-de-21-de-etaje,-s-a-prabusit-in-lagos-serviciile-de-urgenta-anunta-ca-numerosi-muncitori-au-fost-prinsi-sub-daramaturi-update:-cel-putin-trei-persoane-au-decedat.

Update: BBC scrie că cel puțin trei persoane au fost scoase de sub grămezile de moloz, decedate, în timp ce DW scrie că patru persoane au fost găsite decedate.

“Mai mulți muncitori au fost prinși sub dărâmături. Încercăm să-i salvăm. Nu putem spune, pentru moment, câți oameni au murit. Operațiunea este în curs de desfășurare”, a declarat șeful agenției pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Mai mulți constructori au declarat pentru agențiile Reuters și AP că în respectivul șantier lucrau, astăzi, zeci de persoane. Pe lângă serviciile de urgență, și Crucea Roșie nigeriană a trimis echipe de căutare.

Clădirea era situată în cartierul de lux Ikoyi, între Golful Guineei și Laguna Lagos.

Astfel de incidente se întâmplă frecvent în Lagos, din cauza standardelor proaste de construcție, a materialelor de calitate îndoielnică sau a muncitorilor necalificați, potrivit unui studiu al publicației The Conversation.

Lagos, oraș cu peste 20 de milioane de locuitori, a fost capitala Nigeriei până în anul 1991, când administrația centrală a fost mutată în Abuja.

Surse alternative: AP, DW.

Articole similare