Ministrul Cîmpeanu: În acest moment sunt 303 mii de elevi vaccinați anti-Covid, ceea ce înseamnă un sfert din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare.

ministrul-cimpeanu:-in-acest-moment-sunt-303-mii-de-elevi-vaccinati-anti-covid,-ceea-ce-inseamna-un-sfert-din-numarul-elevilor-eligibili-pentru-vaccinare.

Ministrul interimar al Educației a precizat că astăzi, la nivelul fiecărei școli, va fi afișată rata de vaccinare a elevilor, fără a publica date personale. “În plus față de regulile bine cunoscute care prevăd controale, un element foarte important este procentul elevilor vaccinați – 303 mii de elevi vaccinați, peste 25% din elevii de peste 12 ani. Am ajuns la 80.000 elevi vaccinați din categoria de vârsta 12-15 ani și 223.000 elevi vaccinați peste 15 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli”, a transmis Sorin Cîmpeanu. 

Oficialul a vorbit și despre testele de salivă și a precizat că procedura de achiziție este în curs de desfășurare: “Săptămâna viitoare vor fi livrate în școlile din România. S-au dispus termene pentru un prim lot între 1 și 5 zile”.

În ceea ce privește rata de vaccinare a angajaților din învățământ, se situează la 66%, “sub așteptări”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, care a mai adăugat faptul că s-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare pentru stabilirea cursurilor cu prezență fizică.

Articole similare