Marea Britanie. Directorul general al grupului bancar Barclays a demisionat. Jes Staley este vizat de o investigație a autorităților financiare cu privire la legăturile sale cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie și trafic de persoane, care s-a sinucis în 2019.

marea-britanie-directorul-general-al-grupului-bancar-barclays-a-demisionat-jes-staley-este-vizat-de-o-investigatie-a-autoritatilor-financiare-cu-privire-la-legaturile-sale-cu-omul-de-afaceri-jeffrey-epstein,-acuzat-de-pedofilie-si-trafic-de-persoane,-care-s-a-sinucis-in-2019.

Banca a comunicat luni că a luat la cunoștință rezultatele investigației autorităților britanice și a decis, împreună cu Jes Staley, că acesta va demisiona din funcția de director general al Barclays. ”Având în vedere aceste concluzii și intenția domnului Staley de a le contesta, consiliul de administrație și domnul Staley au convenit că va demisiona din funcția de director general al Barclays”, a anunțat instituția.

Trebuie luat în vedere faptul că investigația nu a stabilit că domnul Staley a văzut sau cunoștea activitățile ilegale conduse de Jeffrey Epstein. Această întrebare a stat la baza sprijinului Barclays pentru Staley, după arestarea lui Epstein în vara anului 2019, a precizat banca.

Autoritățile din Marea Britanie au deschis în luna februarie 2020 o investigație pe numele lui Staley, cu privire la legăturile dintre acesta și Epstein, după ce au primit de la banca americană JPMorgan un istoric al e-mailurilor dintre cei doi.

Acestea datează de pe vremea când Staley era director în cadrul JPMorgan (2000 – 2009), iar Epstein era un client al băncii. Potrivit presei internaționale, mesajele demonstrau că cei doi păreau să aibă o relația mai degrabă informală, de prietenie. În trecut, Staley a declarat că relația lui cu Epstein era doar profesională, precizând că nu a mai comunicat cu el de când a venit la conducerea Barclays, în decembrie 2015.

Jeffrey Epstein a fost condamnat pentru prima dată în 2008 pentru că i-a solicitat unei minore să întrețină relații sexuale cu el. Omul de afaceri s-a sinucis în 2019, în timp ce așteptat să fie judecat pentru un alt dosar, de trafic de persoane și pedofilie.

Surse alternative: BBC, CNN

Articole similare