Autoritățile au aplicat circa 14 mii de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, în valoare de 2,7 milioane de lei, de la începutul săptămânii. De asemenea, opt sute de persoane sunt anchetate în cadrul unor dosare cu privire la falsificarea de certificate verzi.

autoritatile-au-aplicat-circa-14-mii-de-amenzi-pentru-nerespectarea-masurilor-anti-covid,-in-valoare-de-2,7-milioane-de-lei,-de-la-inceputul-saptamanii-de-asemenea,-opt-sute-de-persoane-sunt-anchetate-in-cadrul-unor-dosare-cu-privire-la-falsificarea-de-certificate-verzi.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, efectivele MAI au intensificat prezentă la nivelul întregii țări. De la începutul acestei săptămâni, polițiștii și jandarmii au desfășurat peste 15.700 de acțiuni preventive în întreaga țară pentru conștientizarea cetățenilor şi a operatorilor economici cu privire la noile măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19. De asemenea, au fost desfășurate aproape 4.500 de acțiuni de verificare a modului de respectare a noilor reglementări. Au fost aplicate aproximativ 14 mii de sancțiuni contravenționale în valoare de 2,7 milioane de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii – 12.286, în valoare de 1,8 milioane. Au fost aplicate peste 17 mii de sancțiunii pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea. Aproximativ 100 de sancțiuni au fost aplicate operatorilor economici care nu respectă măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

”În urma acțiunilor pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în această săptămână, polițiștii au întocmit 22 de dosare penale, dintre care 15 pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Aș vrea să precizez că, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor și adeverințelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane. Daca vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsa cu închisoarea”, a adăugat Monica Dajbog.

Articole similare