Timișoara. Primarul Dominic Fritz anunță că municipalitatea semnează astăzi de urgență un contract cu un nou furnizor de gaz, în valoare de 5 milioane de lei. Precizează că soluția este temporară, doar pentru o săptămână, iar sistemul de încălzire va funcționa mai mult noaptea.

timisoara-primarul-dominic-fritz-anunta-ca-municipalitatea-semneaza-astazi-de-urgenta-un-contract-cu-un-nou-furnizor-de-gaz,-in-valoare-de-5-milioane-de-lei-precizeaza-ca-solutia-este-temporara,-doar-pentru-o-saptamana,-iar-sistemul-de-incalzire-va-functiona-mai-mult-noaptea.

“Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan.

În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu cărbune și un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Anterior, și ministrul interimar al Economiei a declarat că s-a găsit o soluţie provizorie pentru încălzirea municipiului Timișoara, pentru o săptămână, însă a îndemnat autoritățile locale “să facă rost de finanțare”.

Reamintim, marți a fost oprită furnizarea gazului către compania de termoficare (Colterm), din cauza datoriilor acesteia la E.ON. Noaptea trecută, bolnavii de la Spitalul Judeţean au primit plăpumi, iar cei internaţi la ATI s-au încălzit cu pături electrice şi cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. 

Articole similare