Premierul desemnat Nicolae Ciucă susține că nu își va depune mandatul, chiar dacă negocierile cu PSD și USR decurg greu: Până sâmbătă la ora 24 vom avea programul de guvernare și lista de miniștri depusă la parlament. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar.

premierul-desemnat-nicolae-ciuca-sustine-ca-nu-isi-va-depune-mandatul,-chiar-daca-negocierile-cu-psd-si-usr-decurg-greu:-pana-sambata-la-ora-24-vom-avea-programul-de-guvernare-si-lista-de-ministri-depusa-la-parlament-mandatul-meu-este-sa-negociem-pentru-un-guvern-minoritar.

Nicolae Ciucă a anunțat că este exclus să își depună mandatul și că își va juca ”șansa până la capăt”. Premierul desemnat a precizat că va continua negocierile cu partidele parlamentare pentru susținere și că până sâmbătă va depune la parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

Ieri, Ciucă le-a trimis astăzi un document liderilor partidelor prin care cere un armistițiu pentru o perioadă limitată de timp, pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Principalele declarații:

Veți fixa o întâlnire cu Cioloș?

Am discutat cu dumnealui. Suntem aici, mergem să avem această întâlnire și comunicăm după. Nu-mi voi depune mandatul. Nu este o variantă.

Poate PNL să ducă acest guvern în parlament?

Până sâmbătă la ora 24 vom avea programul de guvernare și lista de miniștri depusă la parlament.

Ușa către PSD a fost închisă?

Nu este închisă ușa pentru nimeni. Noi continuăm să purtăm negocieri în continuare. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR.

Între PSD și USR la guvernare ce ați alege?

Nu avem o decizie în acest sens. Nu înțelegeți că noi vorbim despre guvern minoritar? În acest moment, subliniez, există o singură abordare – negocieri pentru susținerea guvernului minoritar.

Articole similare