Consilier din cadrul Corpului de Control al Ministerului Dezvoltării, reținut de DNA pentru luare de mită. Este bănuit că a primit o mașină de lux de 80 de mii de euro, pentru a nu constata nereguli în cadrul unor proiecte derulate prin PNDL.

consilier-din-cadrul-corpului-de-control-al-ministerului-dezvoltarii,-retinut-de-dna-pentru-luare-de-mita-este-banuit-ca-a-primit-o-masina-de-lux-de-80-de-mii-de-euro,-pentru-a-nu-constata-nereguli-in-cadrul-unor-proiecte-derulate-prin-pndl.

Viorel Dinu, consilier de evaluare – examinare al Corpului de Control al Ministerului Dezvoltării, a fost reținut pentru 24 de ore la cererea procurorilor anti-corupție, pentru luare de mită.

”În cursul anului 2020, inculpatul ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăți comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Folosul necuvenit menționat mai sus, ar fi fost pretins și primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.)”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Articole similare