Record de persoane vaccinate anti-Covid într-o singură zi. Peste 111 mii de români s-au vaccinat cu prima doză, în ultimele 24 de ore, la care se adaugă alți 39 de mii care au făcut rapelul sau a treia doză. România a depășit pragul de șase milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

record-de-persoane-vaccinate-anti-covid-intr-o-singura-zi-peste-111-mii-de-romani-s-au-vaccinat-cu-prima-doza,-in-ultimele-24-de-ore,-la-care-se-adauga-alti-39-de-mii-care-au-facut-rapelul-sau-a-treia-doza-romania-a-depasit-pragul-de-sase-milioane-de-persoane-vaccinate-cu-schema-completa.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că astăzi a fost depășit pragul de șase milioane de persoane vaccinate anti-Covid cu schemă completă. Acest lucru a fost realizat după ce în ultima săptămână campania de vaccinare a accelerat, pe fondul introducerii certificatului verde ca măsură de acces în diferite spații publice închise.

Dacă la începutul săptămânii trecute, luni și marți, s-au vaccinat 32 de mii români, respectiv 37 de mii, ieri și astăzi au fost atinse noi recorduri. Ieri s-au vaccinat cu prima doză peste 93 de mii de persoane, iar astăzi puțin peste 111 mii. Este cel mai mare număr de persoane inoculate cu prima doză de la începutul campaniei de vaccinare în România.

Potrivit CNCAV, 150.639 de persoane s-au vaccinat de ieri până astăzi, ceea ce reprezintă de asemenea un record de doze administrate într-o singură zi, dintre care 111.033 cu prima doză, 11.635 cu a doua doză și 27.971 cu cea de-a treia doză. Cel mai folosit ser a fost cel produs de Pfizer și BioNTech, urmat de cel dezvoltat de Johnson&Johnson.

Până acum, peste 6,62 de milioane români au fost vaccinați cu prima doză de ser, iar 6,04 de milioane cu schemă completă. Din 28 septembrie, de când a început imunizarea cu a treia doză, 759 de mii de români au optat pentru administrare. Din 27 decembrie 2020, au fost administrate aproape 12,1 de milioane de doze din cele patru seruri aprobate la nivelul UE – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

CNCAV a anunțat, de asemenea, că 716.600 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 27 octombrie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Articole similare