Tesla Model 3 a fost cel mai vândut automobil în Europa în septembrie. Este pentru prima dată când o mașină electrică este cea mai vândută pe continent, pe parcursul unei luni.

tesla-model-3-a-fost-cel-mai-vandut-automobil-in-europa-in-septembrie-este-pentru-prima-data-cand-o-masina-electrica-este-cea-mai-vanduta-pe-continent,-pe-parcursul-unei-luni.

În total, aproape 24.600 de mașini Model 3 au fost vândute în Europa luna trecută, fiind în același timp cea mai ieftină mașină pe care Tesla o produce. Cota de piață pe care o deține Model 3 a urcat la 2,6%. Astfel, potrivit Bloomberg, a devansat Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208. Pe locul doi în clasament este, la distanță de peste șase mii de modele vândute, Renault Clio.

Totodată, Tesla Model 3 a avut cel mai mare avans anual al vânzărilor, de +58%.

Jato Dynamics, care a realizat analiza, explică faptul că aceste cifre pot indica începutul unei accelerări a tranziției de la motoarele pe benzină și pe motorină la cele electrice. Totuși, avansul vânzărilor de automobile electrice are loc într-un context mai puţin favorabil pentru piaţa auto, pe fondul crizei de semiconductori. 

În condițiile în care popularitatea Tesla este în creștere, ​compania Hertz Global Holdings, care oferă mașini pentru închiriere, a comandat 100.000 de mașini electrice, în valoare de 4,2 miliarde dolari.

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Grafic: Jato

Articole similare