Moderna anunță că vaccinul său anti-Covid oferă ”un răspuns imunitar robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Acestora le-a fost administrat un ser cu o concentrație diminuată la jumătate față de cea folosită pentru un adult.

moderna-anunta-ca-vaccinul-sau-anti-covid-ofera-”un-raspuns-imunitar-robust”-la-copiii-cu-varsta-cuprinsa-intre-6-si-11-ani-acestora-le-a-fost-administrat-un-ser-cu-o-concentratie-diminuata-la-jumatate-fata-de-cea-folosita-pentru-un-adult.

Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion de 4.753 de copii, care au primit două doze de ser la 28 de zile distanță, însă cu o concentrație de două ori mai mică decât în formula autorizată pentru adulți, 50 de micrograme de ARNm, în loc de 100 micrograme de ARNm.

Potrivit Moderna, nivelul de anticorpi produși a fost similar cu cel observat în cadrul studiilor pe adolescenți și adulți. Compania adaugă faptul că vaccinul a fost ”bine tolerat”, iar efectele adverse resimțite au fost ușoare, cel mai adesea fiind raportate durerile la locul injectării, durerile de cap sau cefalee

În prezent, serul Moderna este autorizat numai pentru persoanele cu vârste mai mari de 18 ani. Săptămâna trecută, Pfizer a publicat concluziile unui studiu desfășurat pe aproape 2.300 de copii cu vârste între 5 și 11 ani. Vaccinul produs în colaborare cu BioNTech a demonstrat o eficacitate de 91% în fața coronavirusului, motiv pentru care Pfizer se așteaptă să obțină autorizarea de la Administrația pentru Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC).

Surse alternative: Reuters, Moderna.

Articole similare