Arhiepiscopia București pune la dispoziția sistemului sanitar capelele de exterior din cadrul spitalelor, din parohii și cimitire, pentru depozitarea temporară a cadavrelor, care nu mai au loc la morgă, din cauza numărului mare de decese Covid.

arhiepiscopia-bucuresti-pune-la-dispozitia-sistemului-sanitar-capelele-de-exterior-din-cadrul-spitalelor,-din-parohii-si-cimitire,-pentru-depozitarea-temporara-a-cadavrelor,-care-nu-mai-au-loc-la-morga,-din-cauza-numarului-mare-de-decese-covid.

Ca urmare a escaladării situaţiei dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt trataţi bolnavii de COVID-19 din Bucureşti şi morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedaţi au devenit insuficiente, Arhiepiscopia Bucureştilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor şi pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere şi capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate“, a transmis, sâmbătă seara, Patriarhia Română.

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 439 de decese la nivel național în rândul pacienților bolnavi de Covid și 15.261 de cazuri noi de infectare.

DSP București a raportat în ultima săptămână (între 16 și 23 octombrie) 290 de decese numai în București. De la începutul epidemiei, în Capitală au fost înregistrate 3.900 de morți cauzate de Covid.

Articole similare