Dacian Cioloș, după ce guvernul său nu a primit votul de încredere al Parlamentului: Din acest moment mingea se întoarce la președinte. Florin Cîțu nu este o soluție. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse.

dacian-ciolos,-dupa-ce-guvernul-sau-nu-a-primit-votul-de-incredere-al-parlamentului:-din-acest-moment-mingea-se-intoarce-la-presedinte-florin-citu-nu-este-o-solutie-eu-si-usr-vom-continua-sa-cautam-solutii-pentru-toate-aceste-crize-suprapuse.

Liderul USR a reacționat la scurt timp după ce guvernul propus de el nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Cioloș consideră că ”din acest moment mingea se întoarce la președinte” și că Florin Cîțu nu este o soluție. ”Florin Cîțu este o non-soluție. Președintele nu poate veni din nou cu această soluție”, a declarat acesta.

Ulterior a postat un mesaj pe Facebook în care a spus: ”România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței”.

Principalele declarații:

  • Am fost azi in Parlamentul României cu o propunere de soluție pentru criza în care ne aflăm. parlamentarii au vorbit de soluții dar au respins singura soluție aflată pe masă.
  • Exact ei sunt cei care ai prelungit situația de criză. N-au făcut nicio propunere alternativă acum o săptămână.
  • Ne-am făcut datoria și rămânem cu această decizie asumată de a contribui la soluționarea crizei. Trebuie și ceilalți să își asume responsabilitatea pentru ce fac.
  • Din acest moment mingea se întoarce la președinte. Nu discutăm și nu discutăm speculații. Tot ce am constatat în aceste zile a fost că partidele nu și-au asumat responsabilități.
  • Florin Cîțu este o non-soluție. Președintele nu poate veni din nou cu această soluție.
  • În urmă cu o săptămână eu m-am întâlnit cu conducerea PNL, n-am văzut de atunci alternative. Nu mai stăm de povești.
  • Președintele trebuie să facă o propunere de premier. Nu m-am simțit folosit, pentru că cei de bună credință au putut să vadă că am avut un program concret pentru actuala criză. În rest sunt doar povești. E mai mult de o lună pierdută în care cei care au prelungit această situație, PNL și PSD, nu au venit cu nicio soluție.

Mesajul postat pe Facebook:

Am fost în Parlament, unde toate partidele au vorbit despre soluții, ca să voteze în final împotriva soluției pe care noi am propus-o și pe care chiar au apreciat-o. Pentru că asta este ceea ce noi am propus: măsuri clare de criză pentru un guvern cu un mandat scurt.
România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței.
Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. S-a mai ratat o șansă, din păcate.
Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat.
Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură.
Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una.
Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis.

Articole similare