UE a exportat peste un miliard de doze de vaccin anti-Covid de la sfârșitul anului trecut, către mai mult de 150 de țări, însă majoritatea acestora au mers către țările dezvoltate, precum Japonia, Turcia și Marea Britanie.

ue-a-exportat-peste-un-miliard-de-doze-de-vaccin-anti-covid-de-la-sfarsitul-anului-trecut,-catre-mai-mult-de-150-de-tari,-insa-majoritatea-acestora-au-mers-catre-tarile-dezvoltate,-precum-japonia,-turcia-si-marea-britanie.

În mod clar, Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de vaccinuri anti-Covid”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adăugând că UE a exportat la fel de multe doze de vaccin câte a livrat pentru cetățenii blocului comunitar. 

Uniunea Europeană a început să exporte serurile la începutul campaniei de vaccinare la nivel global, în luna decembrie a anului trecut, în timp ce alți producători importanți precum Statele Unite au restricționat exporturile timp de mai multe luni. 

Cu toate acestea, exporturile UE au fost direcționate, în mare parte, către economiile mai puternice, printre care Japonia, Turcia și Marea Britanie, care aveau contracte de furnizare cu producătorii de vaccinuri din UE. 

Vaccinurile exportate sau donate de UE către națiunile mai sărace reprezintă doar o mică parte din totalul exporturilor, dar Uniunea Europeană intenționează să majoreze numărul donațiilor în următoarele luni, cu scopul de a distribui cel puțin 500 de milioane de doze de vaccin anti-Covid statelor vulnerabile. 

Sursă: Reuters.

Articole similare