București. Incidența cazurilor de coronavirus continuă să crească și a depășit 16 la mie. Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU a respins ieri propunerea INSP de carantinare zonală a București – Iflov.

bucuresti-incidenta-cazurilor-de-coronavirus-continua-sa-creasca-si-a-depasit-16-la-mie-grupul-tehnico-stiintific-de-pe-langa-cnsu-a-respins-ieri-propunerea-insp-de-carantinare-zonala-a-bucuresti-–-iflov.

DSP București anunță că în Capitală incidența infectărilor de coronavirus a ajuns la 16,1 la mie, de la 15,83 ieri. Este cea mai mare valoare de la începutul pandemiei. De altfel, acest indicator a crescut în fiecare zi, începând cu data de 11 iulie, iar în ultima lună, rata de infectare a crescut de aproximativ zece ori.

INSP a propus carantinarea zonei metropolitane a Bucureștiului (inclusiv Ilfov), dar prim-ministrul Florin Cîțu a respins măsura. Vineri, Grupul tehnico-științific a refuzat propunerea INSP de carantinare zonală, prin urmarea au rămas aceleași resctricții.

Restricțiile aplicate în acest moment în București și localitățile ilfovene cu peste 7,5 la mie incidență sunt:
  • Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri va fi permisă cu participarea celor vaccinați și a persoanelor trecute prin boală, la 50% din capacitate și în limita a 200 de persoane. La fel, evenimente sportive cu spectatori, concertele, spectacolele și cinematografele.
  • Activitățile și sportive recreative în aer liber se desfășoară cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă dacă incidenţa cumulată la 14 zile în Municipiul Bucureşti este mai mare de 6/1.000 locuitori. (Acum este 8,28/1.000).
  • Magazinele, mall-urile se închid la ora 22. Rămân funcționale doar activitățile de livrare/takeaway.
  • Se interzice circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00.

Articole similare