CNSU a abilitat Ministerul Sănătății să ia măsuri astfel încât DSU să preia de urgenţă în folosinţă gratuită 396 de ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare din stocurile Unifarm.

cnsu-a-abilitat-ministerul-sanatatii-sa-ia-masuri-astfel-incat-dsu-sa-preia-de-urgenta-in-folosinta-gratuita-396-de-ventilatoare-fixe-si-mobile-si-20-de-concentratoare-din-stocurile-unifarm.

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată în hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

DSU va distribui echipamentele în spitale, după care ele vor fi returnate și vor fi depozitate la stocurile de urgență medicală ale guvernului.

Unifarm a informat joi că a cerut modificarea legislației pentru a putea pune la dispoziție echipamentele, cu titlu gratuit: ”deblocarea de urgență a acestui stoc pentru care Statul Român a cheltuit sume impresionante de bani este impusă de evoluția negativă a pandemiei și de necesitatea ca autoritățile să nu cheltuiască noi resurse financiare pentru achiziționarea altor produse identice”.

Hotărârea CNSU:

Hotarare CNSU 86 UNIFARM Ventilatoare 15 10 2021

Sursa foto: Nattawat Chearananta | Dreamstime.com.

Articole similare