Bloomberg: Apple va produce anul acesta cu aproximativ zece milioane mai puține telefoane iPhone 13 decât își propusese inițial, din cauza deficitului de cipuri la nivel global.

bloomberg:-apple-va-produce-anul-acesta-cu-aproximativ-zece-milioane-mai-putine-telefoane-iphone-13-decat-isi-propusese-initial,-din-cauza-deficitului-de-cipuri-la-nivel-global.

Apple anunțase că va produce până la sfârșitul acestui an aproximativ 90 de milioane de noi telefoane din seria nou lansată, iPhone 13. Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, compania și-a informat acum personalul că numărul de iPhone-uri ce trebuie produs în acest an va fi redus, din cauza unor probleme pe lanțul de aprovizionare cu cipurile livrate de companiile Broadcom și Texas Instruments.

În luna iulie, compania a anunțat că deficitul de cipuri și componente ce a afectat linia de producție a Macbook-urilor și al iPadu-urilor va afecta și producția de smartphone-uri Apple. 

Criza cipurilor a afectat industrii precum cea a automobilelor și cea a electronicelor, obligând astfel marile companii auto să suspende activitatea pe liniile de producție. 

Seria de smartphone-uri iPhone 13 a fost lansată luna trecută. 

Sursa: Bloomberg, Reuters.

Articole similare