Dacian Cioloș, despre nominalizarea sa la funcția de premier: Am primit mesaje de îngrijorare că am fost atrași într-o capcană. Am făcut ceea ce trebuie să facă un partid, am prezentat o soluție la criza actuală. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi.

dacian-ciolos,-despre-nominalizarea-sa-la-functia-de-premier:-am-primit-mesaje-de-ingrijorare-ca-am-fost-atrasi-intr-o-capcana-am-facut-ceea-ce-trebuie-sa-faca-un-partid,-am-prezentat-o-solutie-la-criza-actuala-suntem-in-plina-pandemie-si-se-pierd-sute-de-vieti-omenesti-in-fiecare-zi.

Dacian Cioloș a scris pe Facebook că dorește să elimine speculațiile care au apărut după nominalizarea sa pentru funcția de prim-ministru. Deși menționează posibilitatea unei capcane (ca fiind o îngrijorare a susținătorilor) Cioloș spune că, din perspectivă politică, nu se gândește la alegerile prezidențiale de peste doi ani, ci că USR acționează cum trebuie să o facă un partid într-o situație de criză, fiind singurul care a prezentat o soluție în acest moment.

Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive”, mai arată prim-ministrul desemnat, cel mai probabil o trimitere la declarațiile lui Ludovic Orban din această dimineață.

Postarea integrală a premierului desemnat Dacian Cioloș:

Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul.

Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm.

Din perspectivă personală, cred că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”.

Într-o conferință de presă susținută în această dimineață, Ludovic Orban s-a referit la desemnarea lui Cioloș pentru a conduce guvernul drept o cacealma, care nu are ca obiectiv soluționarea crizei, ci prelungirea ei și adâncirea ei. Este evident, pentru orice om care cunoaște situația politică și poziționarea partidelor, că în ciuda bunelor intenții ale USR și Dacian Cioloș, nu are o șansă reală de a forma o majoritate în parlament. Vă spun de acum că partidele nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș”.

Articole similare