Marea Britanie. Industriile producătoare de sticlă, oțel, hârtie și ceramică spun că vor fi obligate să își închidă fabricile dacă guvernul nu reușește să remedieze criza energiei.

marea-britanie-industriile-producatoare-de-sticla,-otel,-hartie-si-ceramica-spun-ca-vor-fi-obligate-sa-isi-inchida-fabricile-daca-guvernul-nu-reuseste-sa-remedieze-criza-energiei.

Cei mari producători de sticlă, oțel, ceramică și hârtie din Marea Britanie, industrii bazate pe un consum mare de energie, spun că, dacă guvernul nu va remedia problema prețurilor ridicate la combustibil (angro), producția materialelor va fi oprită. 

Prețurile angro ale gazului din Europa s-au majorat cu 400% pe parcursul acestui an, în mare parte din cauza rezervelor insuficiente și a cererii puternice din Asia, fapt ce a dus la o presiune deosebită asupra industriilor. 

Ministrul Energiei din Marea Britanie, Kwasi Kwarteng, a fost prezent vineri la o discuție cu reprezentanții marilor industrii din țară pe tema creșterii prețurilor combustibilului și efectul crizei asupra producției. Ministrul a precizat, în urma ședinței, că o soluție imediată nu a fost găsită.

Dacă guvernul nu ia măsuri cu privire la această problemă, tot ce putem face este să suspendăm producția oțelului din ce în ce mai mult, în anumite intervale ale zilei, dar aceste suspendări vor deveni cu timpul mai îndelungate”, a declarat pentru un post de televiziune britanic directorul general al UK Steel, unul dintre cei mai mari producători de oțel din Europa, cu sediul în Marea Britanie.

Marea Britanie suferă de un deficit de muncitori provocat de Brexit și accentuat de pandemie. Astfel, lanțurile de aprovizionare cu combustibil, carne și apă îmbuteliată la nivel național au fost afectate. În acest context, firmele plătesc salarii tot mai mari pentru angajații noi, iar ritmul de creștere este cel mai mare de la mijlocul anilor ‘90.

Sursa: Reuters

Articole similare