Italia. Autoritățile au anunțat că și-au atins obiectivul de a vaccina peste 80% din populația cu vârsta de peste 12 ani cu schema completă.

italia-autoritatile-au-anuntat-ca-si-au-atins-obiectivul-de-a-vaccina-peste-80%-din-populatia-cu-varsta-de-peste-12-ani-cu-schema-completa.

Ținta de 80% a fost stabilită de comisarul italian pentru situații de urgență, Francesco Paolo Figliuolo, în martie și a fost atinsă în seara de 9 octombrie. “Acesta este un nivel critic despre care spun experții – și tendința pe care am înregistrat-o de săptămâni confirmă acest lucru – că riscul de spitalizare este redus drastic”, a precizat biroul de presă al comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenției Europeane pentru Medicamente (EMA) și actual consilier al Figliuolo, a declarat că nu este doar un prag simbolic: “Este un nivel care, arată calculele, se corelează cu o reducere semnificativă a circulației virusului și o reducere drastică a internărilor în spitale”.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de internări în spitale a fost esențială pentru redresarea economică a Italiei și pentru a ajuta sistemul național de îngrijire a sănătății să se concentreze pe servicii care nu sunt legate de Covid.

Autoritățile precizează că atingerea obiectivului de 80% nu este suficientă, iar inocularea trebuie continuată și pe segmentul de populație cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, pentru a învinge pandemia.

Italia a înregistrat peste 131 de mii de decese provocate de Covid din februarie anul trecut, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie și a noua la nivel mondial. Până în prezent, țara a raportat 4,7 milioane de cazuri de coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății din Italia, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane și-au finalizat ciclul de vaccinare începând cu 10 octombrie.

Surse alternative: Ministrul italian al Sănătății, Reuters.

Sursă foto: Andrianocz | Dreamstime.com

Articole similare