Ungaria. Primarul pro-european al capitalei Budapesta se retrage din cursa pentru a deveni candidatul unic al opoziției unite la alegerile legislative de anul viitor.

ungaria-primarul-pro-european-al-capitalei-budapesta-se-retrage-din-cursa-pentru-a-deveni-candidatul-unic-al-opozitiei-unite-la-alegerile-legislative-de-anul-viitor.

Gergely Karacsony, care în 2019 a reușit să câștige primăria Budapestei în fața candidatului Fidesz, s-a clasat pe locul al doilea în prima rundă a alegerilor preliminare ale opoziției unite, de luna trecută, după Klara Dobrev, candidata Coaliției Democratice de stânga.

Luni, Karacsony anunțase că face o alianță cu candidatul situat pe locul al treilea, Peter Marki-Zay, însă, vineri, și-a anunțat retragerea din cursă și susținerea completă pentru Marki-Zay. După ceva timp de gândire, îmi închei campania cu inima ușoară. Le cer organizațiilor care m-au sprijinit pe mine să îl voteze pe Pete Markyi Zay”, a anunțat. Karacsony.

La începutul acestui an, partidele de opoziție din Ungaria au anunțat că fac front comun la alegerile parlamentare de anul viitor, în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe Viktor Orban, cel care ocupă funcția de prim-ministru din 2010.

Sursă: Euronews.

Articole similare