Conducerea PNL revine asupra deciziei de aseară și anunță că, dacă până luni nu se conturează o majoritate parlamentară, va merge la consultările de la Cotroceni fără propunerea unui nume de premier. Inițial, votase cu unanimitate să-l propună din nou pe Cîțu.

conducerea-pnl-revine-asupra-deciziei-de-aseara-si-anunta-ca,-daca-pana-luni-nu-se-contureaza-o-majoritate-parlamentara,-va-merge-la-consultarile-de-la-cotroceni-fara-propunerea-unui-nume-de-premier-initial,-votase-cu-unanimitate-sa-l-propuna-din-nou-pe-citu.

PNL a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi că, în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, va fi Florin Cîțu. Totuși, dacă nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este de a se prezenta la consultările cu președintele fără a face propunere de premier, precizează partidul printr-un comunicat de presă.

Joi seara, Biroul executiv al PNL decisese, cu unanimitate, ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie Florin Cîțu. PNL a precizat aseară că decizia trebuie validată și de Biroul Politic Național. Reamintim, în 2020, CCR l-a obligat pe președintele Iohannis să facă o altă nominalizare decât premierul demis.

Astăzi la prânz, Ludovic Orban vorbea despre “posibilitatea despărțirii de PNL”, în cazul în care “colegii vor persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD la învestirea unui Guvern minoritar”.

Articole similare