Klaus Iohannis afirmă că există discuții cu privire la necesitatea Certificatului verde Covid la locul de muncă, așa cum sunt discuții și despre vaccinarea obligatorie a unor categorii de angajați: “Este posibil ca și astfel măsuri mai puțin populare să fie aprobate de Parlament.”

klaus-iohannis-afirma-ca-exista-discutii-cu-privire-la-necesitatea-certificatului-verde-covid-la-locul-de-munca,-asa-cum-sunt-discutii-si-despre-vaccinarea-obligatorie-a-unor-categorii-de-angajati:-“este-posibil-ca-si-astfel-masuri-mai-putin-populare-sa-fie-aprobate-de-parlament.”

În timpul unei conferințe de presă susținute de la Cernavodă, președintele a fost întrebat dacă este necesar și în România certificatul verde la locul de muncă, după modelul Italiei. Iohannis a răspuns: “Este o măsură care se discută și la noi. Am avut această discuție, la fel cum am avut-o și pe cea referitoare la vaccinarea obligatorie. Nu sunt adeptul unor măsuri obligatorii și cu represalii, dar dacă nu reușim încetinirea virusului prin vaccinare, este posibil ca și astfel măsuri mai puțin populare să fie aprobate de Parlament, în condițiile în care guvernul este interimar”.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a apreciat și el că România a ajuns în situația în care a fost Italia în primul val al pandemiei: “Mi-e teamă că suntem deja aici. Spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate și copleșite de pacienți cu Covid. Este o situație extrem de complicată”.

În ultimele 24 de ore au fost identificate 14.467 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar 263 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării. Între cei decedați se numără și un adolescent de 16 ani din Dolj, vaccinat, dar care avea și comorbidități.

Articole similare