Japonia. Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a avut loc lângă capitala Tokyo. Din primele informații, circulația trenurilor a fost întreruptă și s-au înregistrat căderi de curent în mai multe regiuni. Nu sunt raportate pagube materiale importante.

japonia-un-cutremur-cu-magnitudinea-de-6,1-a-avut-loc-langa-capitala-tokyo-din-primele-informatii,-circulatia-trenurilor-a-fost-intrerupta-si-s-au-inregistrat-caderi-de-curent-in-mai-multe-regiuni-nu-sunt-raportate-pagube-materiale-importante.

Agenția Meteorologică a Japoniei a precizat că seismul a fost clasificat pe scara de intensitate seismică a țării cu gradul 5 (puternic), un nivel la care clădirile pot fi afectate, iar curentul se poate întrerupe. Epicentrul cutremurului a fost localizat în prefectura Chiba, la est de Tokyo. Agenția de meteorologie a precizat că nu există risc de tsunami. 

Premierul japonez Fumio Kishida a precizat că o unitate specială pentru situații de urgență a fost operaționalizată și analizează situația. 

Agenția Meteorologică a precizat, conform Reuters, că cel puțin patru persoane din municipiul Chiba au fost rănite, iar o clădire cu două etaje din orașul Saitama a luat foc.

Mai multe linii de metrou și de tren din Tokyo și Chiba au fost închise temporar.

Japonia una dintre cele mai active regiuni seismice ale lumii, 20% din totalul cutremurelor la nivel mondial cu magnitudinea peste 6 au avut loc în Japonia.

În 2011, un cutremur cu magnitudinea de 9, cel mai puternic din istoria țării, urmat de un tsunami, a provocat daune considerabile la centrala nucleară de la Fukushima, ce au rezultat într-un accident nuclear.


Sursa: Reuters

Articole similare