USR: Îl îndemnăm pe președintele Klaus Iohannis să nu tragă de timp şi să medieze politic această criză.

usr:-il-indemnam-pe-presedintele-klaus-iohannis-sa-nu-traga-de-timp-si-sa-medieze-politic-aceasta-criza.

USR l-a criticat pe președintele Iohannis pentru faptul că a permis ca acțiunile fostului premier Cîțu să scoată USR de la guvernare și l-a îndemnat să ia atitudine cât mai repede pentru a media criza politică: “Biroul Național al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări”.

Partidul condus de Dacian Cioloș i-a cerut șefului statului să nu întârzie consultările cu formațiunile politice și “să medieze politic această criză. Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică”.

Într-o declarație de presă susținută după votarea moțiunii, Klaus Iohannis a anunțat că va avea consultări cu partidele ”abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să găsească abordări mature”. Dacian Cioloș a spus că formațiunea sa dorește refacerea coaliției cu PNL și UDMR, sub conducerea unui alt premier în afară de Florin Cîțu. Un număr de 41 de parlamentari liberali susțin refacerea coaliției, sub guvernarea lui Ludovic Orban.

Articole similare