Israel. Autoritățile înăspresc de astăzi regulile pentru persoanele ce dețin certificat verde Covid. Acesta va mai fi valabil doar pentru cei vaccinați cu doza a treia sau pentru care nu au trecut șase luni de la rapel.

israel-autoritatile-inaspresc-de-astazi-regulile-pentru-persoanele-ce-detin-certificat-verde-covid-acesta-va-mai-fi-valabil-doar-pentru-cei-vaccinati-cu-doza-a-treia-sau-pentru-care-nu-au-trecut-sase-luni-de-la-rapel.

Din acest motiv, aproape două milioane de israelieni riscă să rămână fără Certificat verde în următoarele zile. Astfel, ei vor fi nevoiți să-și facă și a treia doza dacă vor să beneficieze de certificat în continuare. De asemenea, potrivit Haaretz, mai sunt exceptați cei care au trecut prin boală, dar au primit cel puțin o doză de vaccin.

Acest certificat este necesar pentru accesul în magazine, restaurante, săli de sport sau evenimente culturale. Totuși, imediat după anunțul guvernului, platforma informatică ce emitea aceste certificate a picat, astfel că este de așteptat ca noile reguli să fie implementate cu întârziere.

Până acum, aproape două treimi din populația Israelului a fost vaccinată cu schema completă Pfizer. Totodată, puțin sub o treime au primit și a treia doză (booster). În total, 15% din populație nu este vaccinată cu nicio doză. Sâmbătă, Israelul a înregistrat 1.709 cazuri de Covid (cu o rată de pozitivare a testelor de 2,7%), dintre care o mie în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, au fost raportate nouă decese.

Surse alternative: Haaretz, Washington Post

Articole similare