București. Rata de infectare cu coronavirus a atins duminică un nivel record de 8,98 la mia de locuitori, față de 8,28 ieri.

bucuresti-rata-de-infectare-cu-coronavirus-a-atins-duminica-un-nivel-record-de-8,98-la-mia-de-locuitori,-fata-de-8,28-ieri.

Este cea mai mare incidență de la debutul pandemiei. Luni, rata de infectare era în București de 4,95 la mie. Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, rata de infectare se afla încă sub pragul de 3 la mie.

De astăzi, au intrat în vigoare noi restricții epidemice, precum:

  • Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri va fi permisă cu participarea celor vaccinați și a persoanelor trecute prin boală, la 50% din capacitate și în limita a 200 de persoane. 
  • Activitatea cu public în restaurante, la interior și la terase se permite la 50% din capacitate, numai între orele 05-24, iar  accesul este permis numai persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală. 
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă dacă incidenţa cumulată la 14 zile în Municipiul Bucureşti este mai mare de 6/1.000 locuitori. (Acum este 8,28/1.000).
  • Magazinele, mall-urile se închid la ora 22.
  • Restricțiile de circulație nu se aplică persoanelor care sunt  vaccinate și celor care au trecut prin boală, nici copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Lista completă cu noile măsuri poate fi accesată aici

Articole similare