Botoșani. Un bărbat suspectat de contrabandă cu țigări a fost împușcat în cap de polițiști. Inițial, a refuzat să oprească mașina la semnalele acestora și l-a acroșat pe unul dintre agenți.

botosani-un-barbat-suspectat-de-contrabanda-cu-tigari-a-fost-impuscat-in-cap-de-politisti-initial,-a-refuzat-sa-opreasca-masina-la-semnalele-acestora-si-l-a-acrosat-pe-unul-dintre-agenti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Santa Mare. Concret, un echipaj al Poliției de Frontieră a efectuat semnal de oprire unui autoturism. Șoferul a refuzat să oprească și nu s-a conformat, după care l-a acroșat pe unul dintre polițiștii prezenți la fața locului. Polițistul lovit a tras 12 cartușe în plan vertical și spre autoturism, iar unul dintre acestea l-a lovit pe conducător.

În autoturism, au fost descoperite colete care conțineau țigări, împachetate cu o folie neagră.

De asemenea, numerele de înmatriculare ale acestuia erau false. “Din informațiile pe care le avem, se pare că rana a fost în zona capului. Polițistul își exercita atribuțiile de serviciu, dar o anchetă va arăta dacă modul de intervenție a fost realizat conform procedurilor legale”, au mai transmis polițiștii într-o intervenție telefonică la Digi24.

“Pacientul a fost preluat din serviciul UPU în comă de gradul IV, intubat şi ventilat mecanic. Acesta prezenta un traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini. A fost transferat la Neurochirurgie Iaşi, cu prognostic rezervat”, a precizat un asistent al ambulanței, citat de MonitorulBT.

Articole similare