Constanța. Autoritățile anunță că șapte persoane au decedat în incendiul din această dimineață de la Spitalul de Boli Infecțioase. Incendiul a fost stins. Toți ceilalți pacienți au fost transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie și într-un spital mobil al ISU.

constanta-autoritatile-anunta-ca-sapte-persoane-au-decedat-in-incendiul-din-aceasta-dimineata-de-la-spitalul-de-boli-infectioase-incendiul-a-fost-stins-toti-ceilalti-pacienti-au-fost-transferati-la-spitalul-de-pneumoftiziologie-si-intr-un-spital-mobil-al-isu.

UPDATE 5: Autoritățile anunță oficial că șapte pacienți au murit în incendiu.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La ora 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, au precizat reprezentanții IGSU.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că bilanțul oficial al victimelor este șapte: cinci persoane au decedat în timpul incendiului, iar alte două după ce au fost transferate la alte unități spialicești.

UPDATE 4: Ministrul Sănătății a declarat la Digi24 că la acest moment poate preciza doar că există victime, fără a preciza exact numărul persoanelor decedate.

De la nivelul ISU CONSTANȚA au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C. Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe” conform IGSU.

UPDATE 3: ”În această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU”, anunță Ministerul Sănătății.

”La nivelul Ministerului de Interne a fost activată o celulă de criză, pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului”, a anunţat Guvernul.

UPDATE 2: Silviu Coșa, prefectul Județului Constanța, a anunțat că patru pacienți internați în secția ATI a spitalului au decedat. Acesta a mai declarat că ceilalți pacienți evacuați din aceeași secție vor fi duși la Spitalul Județean.

”În proximitatea locului desfășurării intervenției se instalează un spital mobil pentru triajul pacienților”, au informat și serviciile de urgență.

UPDATE 1: Forțele de intervenție au fost suplimentate cu echipaje ale ISU Călărași și ISU Ialomița. Din Călărași au fost trimise șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar din Ialomița, o ambulanță SMURD și una de transport victime multiple.

Știrea inițială:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) transmite că, din primele informații, incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, iar salvatorii intervin pentru evacuarea pacienților.

IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție și a alocat mai multe autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD.

 Știrea se actualizează

Foto: IGSU

Articole similare